Gestart in 1906 met bakken

Home Over ons

Bakkerij Jos Puts

Al meer dan 115 jaar lekker Limburgs

Bakkerij Jos Puts is in 1906 gestart in een pand dat door een Maasbrachtenaar met de onfortuinlijke naam Tobben werd gebouwd. Toen de bouw klaar was ging Tobben failliet. Josef Puts, de betovergrootvader van de huidige generatie, kocht het pand en startte er een bakkerij annex winkel en café in.

Na 25 jaar noeste arbeid gaf hij het bedrijf over aan zijn schoonzoon Joep Küppers en zijn zwager René Bell, waarbij de familienaam Puts natuurlijk gehandhaafd bleef. Joep Küppers ging met paard en wagen brood bezorgen in de omliggende dorpen, aangezien Ohé en Laak maar een klein dorp was. René Bell op zijn beurt zorgde voor de productie. Op deze manier is het bedrijf langzaam gaan groeien.

In 1966 nam Jo Küppers de zaak over en bouwde het bedrijf verder uit. Na 30 jaar succesvol werken gaf hij op zijn beurt de leiding in 1993 over aan zijn zoon Joep Küppers. Onder leiding van Joep is bakkerij Jos Puts uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf voor de branche en voor de regio. In 2002 heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden met als doel het bedrijf te moderniseren, te voldoen aan de toekomstige eisen en om voldoende capaciteit te kunnen maken.

Sinds het overlijden van Joep op 22 januari 2021 wordt bakkerij Jos Puts bestuurd door zijn vrouw en 2 dochters. Karin, Aniek en Mirron Küppers; nu dus de vijfde generatie bakkers. Onder hun leiding wordt het bedrijf voortgezet volgens de kernwaarden die al jaar en dag hoog in het vaandel staan bij bakkerij Jos Puts; dagelijks vers brood en banket, volgens eeuwenoude recepten en met de beste ingrediënten. Daar doen we het immers al meer dan 115 jaar voor.