Bakkerij Jos Puts is in 1906 gestart in een pand dat door een Maasbrachtenaar met de onfortuinlijke naam Tobben werd gebouwd. Toen de bouw klaar was ging Tobben failliet. Josef Puts, de overgrootvader van de huidige bakker, Joep Küppers, kocht het pand en startte er een bakkerij annex winkel en café in.


historie-duo2

Na 25 jaar noeste arbeid gaf hij het bedrijf over aan zijn schoonzoon Joep Küppers en zijn zwager René Bell, waarbij de familienaam Puts natuurlijk gehandhaafd bleef.
 Joep Küppers ging met paard en wagen brood bezorgen in de omliggende dorpen, aangezien Ohé en Laak maar een klein dorp was. René Bell op zijn beurt zorgde voor de productie. Op deze manier is het bedrijf langzaam gaan groeien.In 1966 nam Jo Küppers de zaak over en bouwde het bedrijf verder uit. Na 30 jaar succesvol werken gaf hij op zijn beurt de leiding in 1993 over aan zijn zoon Joep Küppers; nu dus de vierde generatie bakkers.


Momenteel is bakkerij Jos Puts uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf voor de branche en voor de regio. In 2002 heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden met als doel het bedrijf te moderniseren, te voldoen aan de huidige en toekomstige eisen en om voldoende capaciteit te kunnen maken. Zowel op het gebied van de Arbo als H.A.C.C.P. voldoet het bedrijf aan te strengste eisen.

historie-duo